De magie van Microblading

Microblading, ook bekend als "hair by hair" -techniek, is een revolutionaire techniek die bestaat uit het creëren van wenkbrauwen met natuurlijke uitstraling met behulp van gekleurde pigmenten. Deze permanente make-uptechniek werd al snel heel gebruikelijk en populair. Het wordt handmatig gemaakt met behulp van een steriele wegwerptool waarmee u pigmenten in de huid kunt aanbrengen met behulp van kleine bladen.

Microblading verschilt van wenkbrauw-tatoeages uitgevoerd door traditionele dermopigmentatiemachines. Inderdaad, de Microblading-techniek is minder diep en de afzetting van pigmenten in de dermis is minder belangrijk. Dit maakt het mogelijk de bloeding en de uitdrijving van de pigmenten te beperken.

Patiënten met hypertrichose, trichotillomanie of verlies van wenkbrauwen door ziekte of alopecia kunnen ook Microblading gebruiken om het uiterlijk van hun wenkbrauwen te verbeteren.

De experts van de kunst hebben de kunst om de wenkbrauw te tekenen en te modelleren volgens de gezichtssymmetrie van de klant. Ze plaatsen de wenkbrauw volgens de markeringen van het gezicht en de botstructuur. De keuze van de pigmentkleur is gebaseerd op het type en de kleur van de huid van de cliënt.

De pijn en zorg

Tijdens een Microblading-sessie wordt de gevoelde pijn anders gevoeld dan van de ene persoon op de andere. Bovendien wordt de huid verdoofd tijdens de procedure om ongemak te verlichten.

Na de procedure ontvangt u een postoperatieve zorg voor de volgende 8 dagen. De kleur van de wenkbrauwen zal de eerste dagen intenser zijn. Kleur wordt voor de helft lichter en dunner als eindresultaat.

De voor- en nadelen

voordelen

  • Bespaar tijd
  • Natuurlijk uiterlijk
  • kortstondig

Nadelen

  • Kortere duur (8 maanden tot 1 jaar en een half afhankelijk van het type huid)
  • Frequentere retouchering, afhankelijk van het type huid (indien nodig de intensiteit van de kleur)